Kvalitetshåndverk

I Edelgard har vi dyktige kjøttskjærere med lang erfaring fra dette håndverket. Hver uke ankommer opptil 90 storfe og 120 griser direkte fra blant annet lokale slakterier til Edelgard. Våre kjøttskjærere bruker spesielle teknikker og sylskarpe kniver når de skal skjære ut de ulike stykkene, med sin inngående kjennskap til dyrets anatomi. 

For brødrene Rolf og Roland Pedersen (bilder), og de andre kjøttskjærerne, står kvalitetshåndverk i høysetet når vi leverer ulike biffer og fileter til blant annet restauranter, hoteller og til forbrukermarkedet. I lammesesongen, som er fra september til november, skjæres det opptil 1000 lam i uka. Mye av dette kjøttet brukes til produksjon av utsøkt pinnekjøtt, fenalår og fårikålkjøtt.

Edelgard har også spesialisert seg på langtidskokte produkter, også kalt sousvide, og i det nye sortimentet finner vi både spareribs, lammeskank, lårfilet av lam og lammebog som er ferdig krydret og kokt til bruk. Lammebogen tok GULL på NM i Kjøttprodukter i Oslo i 2022, med følgende kommentar fra dommerne: God smak, vi vil ha mer! Flott produkt - dette er moro!